Aktuelno iz kulture

"Magija na bis" otvorila 75. sezonu Pozorišta na Terazijama, Marjanović: Pozorište "jače i lepše nego ikada do sada"

Komentari

Autor: Tanjug

05/10/2024

-

22:37

"Magija na bis" otvorila 75. sezonu Pozorišta na Terazijama, Marjanović:  Pozorište "jače i lepše nego ikada do sada"
"Magija na bis" otvorila 75. sezonu Pozorišta na Terazijama, Marjanović: Pozorište "jače i lepše nego ikada do sada" - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Svečanim događajem pod nazivom "Magija na bis", večeras je otvorena 75. sezona Pozorišta na Terazijama u Beogradu.

Vršilac dužnosti direktora Radoslav Marjanović rekao je da je to pozorište danas "jače i lepše nego ikada do sad".

"Posebno sam srećan kada vidim ovu predivnu dvoranu gde je niklo prvo pozorište mjuzikla u ovom delu Evrope. Sa ponosom ulazimo u jubilarnu 75. sezonu postojanja ove naše kuće", istakao je Marjanović.

On je najavio "krunski događaj jubilarne sezone", novi mjuzikl "Balkan ekspres" koji će režirati Darijan Mihajlović, po tekstu Gordana Mihića.

Glumica Ljiljana Stjepanović je rekla da je Pozorište na Terazijama "bila i ostala njena sudbina".

"Vrlo rado dolazim ovde i da igram i da gledam. Moj staž je skoro pola veka i traje koliko i ovo pozorište. Bila sam stipendista ovog pozorišta, a kada sam diplomirala postala sam stalni član", kazala je Stjepanović istakavši da je imala čast da radi sa velikanima srpskog pozorišta. 

Na sceni beogradskog pozorišta prisustvovali su brojni gosti, umetnički stvaraoci i mediji kojima je pre svečanog obraćanja predstavljen umetnički performans.

Glumac Slaven Došlo najavio je raznovrstan prateći program nove sezone pozorišta.

"Na Kalemegdanu je postavljena izložba "Magija na bis" gde je stavljen akcenat na ključne momente pozorišta. Postavljena je i izložba kostima u foajeu, a od 2. decembra naše markice sijaće u svim poštama u zemlji", najavio je Došlo koji se našao u ulozi moderatora.

On je dodao da su grupna i personalna vođenja, "Priče iza zavese", podkasti i masterkasovi samo deo programa nove sezone koja će trajati narednih deset meseci.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura