Aktuelno iz kulture

Peđa Marjanović o seriji "Močvara": Drugačije je kad učestvuješ i kad stvaraš, a drugačije kada to posmatraš

Komentari

Autor: Tanjug

13/09/2024

-

11:13

Peđa Marjanović o seriji "Močvara": Drugačije je kad učestvuješ i kad stvaraš, a drugačije kada to posmatraš
Peđa Marjanović - Copyright Tanjug/Marko Đoković

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Peđa Marjanović igra u trećoj sezoni serije "Močvara" koja počinje sa emitovanjem 14. septembra na Superstar TV i RTS 1. 

Marjanović je istakao da mu je bilo čudno da kroči u svet "Močvare" jer je, do tada, seriju posmatrao samo iz ugla gledaoca.

"Bilo je čudno kročiti u astmosferu, misterioznost i tajanstvenost, ali bilo mi je zanimljivo da gledam kako se to stvara. Kako Oleg to režira i kako vodi pažljivo glumce kroz to. I zapitao bih se da li ja sad snimam i prisustvujem ovde ili ne. Drugačije je, bez obzira što je čovek glumac, drugačije je kad učestvuješ i kad stvaraš, a drugačije je kada to posmatraš", objasnio je on. 

Prema njegovim rečima, čast i privilegija je sarađivati sa rediteljem Olegom Novkovićem i igrati u komadima čije dramske tekstove piše Milena Marković.

"Učiš je na fakultetu i čitaš njene drame i sad odjednom razgovaraš sa njom i igraš u seriji koju je ona pisala. To je kao prisustvovati tom činu stvaranja i gledati njih kako rade. To je meni bilo najzanimljivije", objasnio je Marjanović.

Tanjug/Marko Đoković

 

On tumači ulogu mladog inspektora Miloša koji je "štreberski nastrojen prema poslu i želi da se dokaže". Uloga je, kaže, bila glumački zahtevna.

"Nažalost sam imao iskustvo prisustva jednoj obdukciji iz ličnih razloga. Priključio sam se obdukciji nekog tela na pravnom fakultetu jer je moj cimer studirao prava. Obdukciji je prisustvovao i neki profesor na akademiji i rekao nam je kako bi bilo super iskustvo da mi kao glumci odemo da pogledamo", rekao je on.

Prema njegovim rečima to je za njega bilo posebno iskustvo, iako se u početku plašio da priđe čoveku koji nije živ.

"Mi nemamo priliku da vidimo ljude koji su mrtvi. Mi samo razgovaramo i komuniciramo sa živim ljudima i kad naiđeš na nešto što znaš da je bilo živo, a sad više nije, jako je to čudno", rekao je Marjanović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura