Aktuelno iz kulture

Koliko će sezona imati "Kuća zmaja": HBO otkrio planove za popularni spinof "Igre prestola"

Komentari

Autor: Variety

06/08/2024

-

10:27

Koliko će sezona imati "Kuća zmaja": HBO otkrio planove za popularni spinof "Igre prestola"
Tanjug AP/Max via AP - Copyright Tanjug AP/Max via AP

veličina teksta

Aa Aa

Tokom konferencije za štampu jedan od kreatora serije Rajan Kondal otkrio je da će "Kuća zmaja" imati još dve sezone, odnosno da će četvrta biti poslednja.

On je takođe potvrdio da je napisan scenario za treći nastavak i da će se sa pripremama za snimanje početi na jesen, a da bi već početkom naredne godine trebalo i da se krene u produkciju. Upitan da li će i naredna sezona takođe imati osam epizoda, kao i druga, Kondal je rekao: "Nisam još razgovarao o tome sa HBO. Samo očekujem da će ritam serije, iz perspektive dramatičnog pripovedanja, ostati isti kao u drugoj sezoni".

Džordž R. R. Martin, pisac knjige "Pesme leda i vatre" koja je adaptirana u "Kuću zmaja", ranije je na svom blogu napisao da veruje da su potrebne četiri sezone od po deset epizoda, da se ispriča svaka od priča iz njegovog romana. 

Trenutno je pripremi još jedna ekranizacija Martinovih knjiga i to "Vitez Sedam kraljevstava" koja je smeštena u vreme oko sto godina pre događaja iz "Igre prestola", piše Variety.

Kondal je takođe komentarisao finale druge sezone "Kuće zmaja", koje je prikazano 4. avgusta i objasnio zašto u njemu nije bilo jedne od glavnih bitaka iz Martinovog romana "Vatra i krv", što bi bilo logičan korak u fabuli serije.

"Pokušavali smo da joj damo vreme i prostor koji zaslužuje. Kao što je očigledno svakom ko je gledao finale, gradili smo stvari do tog događaja. On će se dogoditi ubrzo u smislu pripovedanja u 'Kući zmaja'", rekao je on.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura