Aktuelno iz kulture

Predstava "Bogojavljenska noć" otvara Šekspir festival u Čortanovcima

Komentari

Autor: Tanjug

04/07/2024

-

09:25

Predstava "Bogojavljenska noć" otvara Šekspir festival u Čortanovcima
Predstava "Bogojavljenska noć" otvara Šekspir festival u Čortanovcima - Copyright Promo/Plakat

veličina teksta

Aa Aa

Predstava "Bogojavljanska noć" reditelja Ivana Vanje Alača otvoriće večeras u 20 časova 11. "Šekspir festival" u Čortanovcima, najavili su organizatori.

"Bogojavljenka noć" je nastala u saradnji festivala, Pozorišta mladih i Akademije umetnosti Novi Sad, u okviru novog festivalskog programa "Moj prvi Šekspir", koji mladim autorima omogućava prvi susret sa Šekspirovim delom na profesionalan način.

"Poveravanjem ovakvog zadatka mladoj autorskoj i glumačkoj ekipi projekta 'Moj prvi Šekspir' osetio sam veliku zahvalnost i odgovornost da svojom mladošću, energijom i brzinom pokažemo pre svega koliko je Šekspir i dan danas 'mlad'", naveo je Alač.

Kako je najavljeno, do 7. jula publici će se na glavnoj festivalskoj sceni, u autentičnom ambijentu čortanovačke rezidencije "Vila Stanković" predstaviti pozorišta iz Velike Britanije, Italije i Srbije.

Drugog festivalskog dana publiku će dočekati londonski Flute Theatre, čijih će sedam izvođača odigrati sve likove u komadu sa muzikom “San letnje noći”. 

"Romeo i Julija: Poslednji sati“ je energična plesna predstava koju će 6. jula izvesti ImPerfect Dancers Company, a "kroz pokret i muziku istražuju najsuptilnije emocije Šekspirovog čuvenog dela". 

Letnje izdanje Šekspir festivala zatvoriće komad “Hamlet Double Bill”,  itallijanske trupe La Ribalta teatro, kao dvojezični italijanski i engleski spoj komedije i tragedije između likova grobara i glumaca Šeksiprovog Hamleta.

Reditelji Nikita Milivojević i Boris Liješević su selektori "Šekspir festivala", koji je član Evropske mreže Šekspir festival i dobitnik priznanja Pokrajinske vlade "Najbolje iz Vojvodine 2022 - 2024“.
Kako je najavljeno, deo programa "Šekspir festivala" planiran je na jesen u Srpskom narodnom pozorištu, sa novim partnerom - INFANT festivalom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura