Aktuelno iz kulture

Netflix snima završnicu sage o momcima iz Birmingema: Film "Peaky Blinders" uskoro na malim ekranima

Komentari

Autor: Deadline

06/06/2024

-

14:08

Netflix snima završnicu sage o momcima iz Birmingema: Film "Peaky Blinders" uskoro na malim ekranima
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Tomas Šelbi, glavni protagonista popularne serije "Peaky Blinders", ponovo će se naći na malim ekranima, ali na filmu i to u režiji Toma Harpera, koji je režirao epizode u prvoj sezoni.

U toj ulozi ponovo će se naći novopečeni oskarovac Kilijan Marfi, koji je za Deadline rekao da Šelbi s njim "još nije završio šta je imao".

"Saradnja sa Stivenom Najtom i Tomom Harperom na filmskoj verziji 'Peaky Blinders' me ispunjava. Ova će biti za fanove", rekao je Marfi.

Harper je dodao da pre deset godina, kada je počeo da režira prve epizode serije, nije mogao ni da pretpostavi u šta će se taj projekat pretvoriti.

"Ali znali smo da postoji nešto eksplozivno u hemiji ansambla i scenariju. 'Peaky' je uvek bila priča o porodici, tako da je neverovatno uzbudljivo ponovo se povezati sa Stivom i Kilijanom da ovaj film predstavimo publici iz celog sveta putem Netfliksa", rekao je reditelj.

Nastavak sage o podzemlju Birmingema s početka dvadesetog veka, piše Stiven Najt, koji je uz Marfija i jedan od producenata.

Ipak, svi ostali detalji o nastavku čuvaju se u tajnosti. Plan je da snimanje počne ove godine, a u njemu će Netflix sarađivati sa BBC Filmom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura