Aktuelno iz kulture

Dečaci iz Saut Parka u borbi protiv gojaznosti: Novi specijal popularnog serijala govori o pomami za Ozempikom

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

24/05/2024

-

21:48

Dečaci iz Saut Parka u borbi protiv gojaznosti: Novi specijal popularnog serijala govori o pomami za Ozempikom
Dečaci iz Saut Parka u borbi protiv gojaznosti: Novi specijal popularnog serijala govori o pomami za Ozempikom - Copyright Prinskrin/Youtube/Paramount Plus

veličina teksta

Aa Aa

"Paramount Pictures" objavio je tizer za novi specijal iz franšize "South Park", koji nosi naziv "Kraj gojaznosti" (The End Of Obesity).

U prvom crtaću u 2024. autori se bave problematikom američkog zdravstvenog sistema i pomamom za lekovima za lečenje dijabetesa na bazi semaglutida (najpoznatiji je Ozempik), koji se masovno koriste i za mršavljenje. 

U sinopisu stoji: "Pojava novih lekova za mršavljenje ima ogroman uticaj na sve u Saut Parku. Kada Kartmenu odbiju pristup leku koji menja život, deca uskaču u akciju".

Specijal će biti objavljen 24. maja u Americi na platformi "Paramount +", a dan kasnije biće dostupan i u drugim zemljama. 

Animirana serija "Saut Park" premijerno je prikazana 1997. godine i bavi se životima četvorice dečaka - Stena Marša, Kajla Broflovskog, Erika Kartmana i Kenija Mekormika - u Saut Parku u Koloradu. 

Poznata je po "političkoj nekorektnosti", oštrom rečniku i mračnom humoru koji preispituje širok dijapazon aktuelnih tema, ali i problema savremenih ljudi.

Do sada je objavljeno preko 300 epizoda, kao i jedan film iz 1999. godine.

Komentari (0)

Kultura