Aktuelno iz kulture

Ana Lečić: Četvrta sezona tv serije "Dug moru" donosi novi svet

Komentari

Autor: Tanjug

23/05/2024

-

12:34

Ana Lečić: Četvrta sezona tv serije "Dug moru" donosi novi svet
Ana Lečić: Četvrta sezona tv serije "Dug moru" donosi novi svet - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Ana Lečić glavna je zvezda serije "Dug moru", čija se četvrta sezona približava završnici na kanalu Superstar.

Serija beleži izuzetnu gledanost, a glumica jedan deo njenog uspeha pripisuje poluostrvu Luštici na kom je snimana.

"Mislim da je izuzetan prostor gde snimamo, od koga mi dobijamo energiju i motivaciju, i mislim da i publika isto to", navela je Lečić, dodajući da su mnogi upravo zbog serije "Dug moru", odlučili da posete Lušticu.

U četvrtoj sezoni, Anina junakinja Olga se suočava s tajnama koje mora otkriti pre nego što se njene mračne vizije ostvare. Dok Olga istražuje Svet mrtvih i otkriva nepoznatu stranu svoje ličnosti, njena majka Svetlana otkriva svoje korene. U isto vreme Periša, tragajući za blagom Kraljevine Jugoslavije, doživljava iskustvo “onostranog”. Sudbine naših junaka se isprepliću, otkrivajući ne samo prošlost, već i duboke traume i gubitke koje su nosili. Svi naši junaci pomažu Olgi u zadatku da okonča prokletstvo, ali istovremeno traže nešto što je možda najteže pronaći: sebe.

Prema glumicinim rečima, četvrta sezona je "stvarno kao neka završnica poglavlja", bar putovanje duhovno i mistično putovanje njene junakinje.

Lečić je ocenila da je velika razlika u odnosu na prethodne sezone što su se novi reditelji Milan Todorović i Milan Konjević "tako zaigrali sa četvrtom sezonom da su uneli novi svet".

"Više nisam znala gde može da ide. I nije uopšte lako posle tri serijala smisliti gde će da ide nastavak. Oni su dobro osmislili da je vreme za novi svet", navela je Lečić.

Glumački izazov je bio ući u energiju paranormalnog sveta, a Lečić je navela da joj je zanimljivo što se pominju antički ličnosti Teuta i Agron. 

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Priznavši da je bilo nemoguće nešto ne naučiti od kolega kakvi su Dragan Mićanović, Vesna Trivalić, Nada Šargin i Bojana Maljević, Lečić je dodala da se iskustva nadopunjuju i sa novom podelom punom energije.

"Izuzetno mi je značajno da učim i kupim od njih. Svako ima svoje indikacije i pristup. Dosta učim i samo dok ih posmatram kako rade i razumevaju", rekla je glumica.

Kada se bude završila serija "Dug moru", Lečić priznaje da će joj to predstavljati problem, jer su ih uslovi snimanja na moru razmazili.

"Meni je da snimam na moru već sreća sama po sebi, počevši od ambijenta. Različito je snimanje od onoga što se dešava u studiju. Totalno je drugi doživljaj", navela je glumica.

Lečić je istakla da je snimajući "Dug moru" imala sreću da dobije svoju filmsku porodicu, koju je teško naći opet.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura