Evropa

Starmer na udaru kritika zbog donacija: Dobijao karte za koncert Tejlor Svift i odeću, pa odlučio da isplati troškove

Komentari

Autor: FoNet

02/10/2024

-

21:10

Starmer na udaru kritika zbog donacija: Dobijao karte za koncert Tejlor Svift i odeću, pa odlučio da isplati troškove
Tanjug/AP/Benjamin Cremel - Copyright Tanjug/AP/Benjamin Cremel

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Velike Britanije Kir Starmer isplatio je više od 6.000 funti za vrednost poklona, posle kritika zbog besplatnih stvari koje su dobili i on i drugi političari njegove Laburističke partije, prenosi danas BBC.

Premijer je platio troškove šest karata za koncert muzičke zvezde Tejlor Svift, četiri karte za trke konja i odeću koju je njegova supruga Viktorija Starmer pozajmljivala od dizajnera visoke mode.

Samo nekoliko meseci pošto su Starmer i njegova Laburistička partija došli na vlast, on i neki od njegovih najviših ministara našli su se na udaru kritika zbog prihvatanja donacija za plaćanje odeće, održavanja zabava, posećivanja koncerata i putovanja u inostranstvo.

Sada ćemo uvesti principe za donacije, jer su političari dosad oslanjali na ličnu procenu od slučaja do slučaja, rekao je Starmer uoči puta u Brisel i naglasio da, dok se ti principi ne uvedu, smatra da je ispravno da isplati donacije.

Porodica Starmer platila je 2.800 funti karte za koncert Tejlor Svift, dve karte fudbalske asocijacijeod 598 funti, četiri karte za trke konja Donkaster po ceni od 1.939 funti, dok je 839 funti koštao najam odeće po sporazumu od dizajnerke Edelin Li.

Kir Starmer je u junu, takođe, prihvatio donaciju u iznosu od 6.134 funte u "odeći i ličnim stvarima" za suprugu, navodi BBC.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa