Evropa

Najdžel Faraž negira da je za mesec dana dobio 98.000 funti od TV kanala GB Njuz: Honorar za troškove kompanije

Komentari

Autor: Tanjug

18/08/2024

-

18:04

Najdžel Faraž negira da je za mesec dana dobio 98.000 funti od TV kanala GB Njuz: Honorar za troškove kompanije
Najdžel Faraž negira da je za mesec dana dobio 98.000 funti od TV kanala GB Njuz: Honorar za troškove kompanije - Copyright Tanjug/AP/Alex Brandon

veličina teksta

Aa Aa

Lider britanske Reformističke partije Najdžel Faraž negirao je danas da je za mesec dana dobio gotovo 98.000 funti za pojavljivanje na tv kanalu GB Njuz.

On je na platformi X izneo objašnjenje o izveštaju o finansijskim interesima poslanika u parlamentu u kojem je takođe navedeno da još neki poslanici dobijaju značajne sume za druge poslove pored svoje osnovne funkcije, prenosi Skaj njuz.

“Da nešto razjasnimo…suma koju mi je uplatio kanal GB Njuz uključuje porez na dodatu vrednost, a takođe je u pitanju iznos plaćen za nekoliko meseci rada. Suma je uplaćena mojoj kompaniji koja ima značajne troškove”, pojasnio je Faraž.

On je za BBC naveo da dobija različite iznose od ovog tv i radio kanala kao honorar i da ne prima fiksnu mesečnu sumu.

Lider reformista se vratio na program GB Njuz nakon pauze zbog opštih izbora.

Faraž je takođe u podacima o primanjima poslanika naveo da od Dejli Telegrafa dobija mesečno 4.000 funti, kao i da je primio 16.597 funti za snimanje privatne video poruke za aplikaciju Kameo koja omogućava klijentima da nekoj poznatoj ličnosti plate da snimi rođendansku čestitku.

Poslanici već primaju 91.000 funti godišnje plus izdatke za troškove.

Faraž je takođe prijavio donaciju od biznismena Kristofera Harborna u visini od 32.836 funti kojom je pokrio put u SAD nakon atentata na bivšeg predsednika Donalda Trampa kome je želeo da pruži podršku kao prijatelju.

Faraž (60) je uspeo da postane poslanik iz osmog pokušaja pošto je dobio većinu u izbornoj jedinici Eseks gde je osvojio više od 8.000 glasova birača.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa