Evropa

Balearska ostrva proširuju ograničenja vezana za konzumaciju alkohola

Komentari

Autor: Tanjug

10/05/2024

-

19:47

Balearska ostrva proširuju ograničenja vezana za konzumaciju alkohola
Balearska ostrva proširuju ograničenja vezana za konzumaciju alkohola - Copyright Youtube/1 A Travel Turistička agencija/Screenshot

veličina teksta

Aa Aa

Balearska ostrva u Španiji proširuju ograničenja vezana za konzumaciju alkohola na ulicama i dodatno ograničavaju čamce u kojima se priređuju zabave u pokušaju da suzbiju konzumaciju sve većih količina alkohola u turističkim oblastima.

Španska vlada je saopštila da će se pooštravanje zakona usvojenog 2020. odnositi na popularna "žarišta" uključujući Plaja de Palmu i Magaluf na Maljorci i San Antonio na Ibici, preneo je "BBC".

Osobe koje budu uhvaćene da piju van dozvoljenih zona biće kažnjene od 500 do 1.500 evra. Novi zakon stupa na snagu u subotu i sankcije koje će biti preduzimane protiv stranaca biće pobrojane i dostavljene odgovarajućim ambasadama.

Zakon uvodi stroža pravila protiv čamaca na kojima se organizuju zabave, kojima će biti zabranjeno da se približavaju bliže od 1.85 kilometara određenim područjima.

I dalje će biti zabranjeno preuzimanje ili iskrcavanje putnika.

Sfere u kojima se zakon primenjuje izmenjene su na zahtev lokalnih vlasti, saopštili su zvaničnici Balearskih ostrva.

Luis Pomar, pres sekretar u Turističkom savetu Balearskih ostrva, rekao je da će komisija za "Promociju uljudnosti u turističkim zonama" biti proširena na predstavnike zemalja čiji turisti prave najviše problema - Velike Britanije i Nemačke.

Vlada je ponovila da zakon iz 2020. zabranjuje prodaju alkohola između 21.30 i 08 časova ujutru po lokalnom vremenu.

U vreme usvajanja zakona iz 2020. godine, regionalna vlada je saopštila da je prva u Evropi ograničila promociju i prodaju alkohola u određenim turističkim zonama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa