Region

Konaković: Verovatan veto Skupštine Republike Srpske na predlog zakona o imovini

Komentari

Autor: Tanjug

21/10/2024

-

23:30

Konaković: Verovatan veto Skupštine Republike Srpske na predlog zakona o imovini
Konaković: Verovatan veto Skupštine Republike Srpske na predlog zakona o imovini - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova BiH Elmedin Konaković izjavio je danas da je srpska članica Predsedništva BiH Željka Cvijanović glasala protiv predloga zakona o tzv. državnoj imovini i da to verovatno znači i pokretanje prava veta u Narodnoj skupštini Republike Srpske, dodajući da je otvorena mogućnost blokade na više nivoa tog predloga zakona.

On je pozdravio usvajanje predloga zakona o tzv. državnoj imovini BiH, za koji su glasali hrvatski član Željko Komšić i bošnjački član Denis Bećirović, ali i istakao da ostaje mogućnost blokade na više nivoa za one koji nisu za takva rešenja, preneo je Klix.ba. 

"Cvijanović je glasala protiv, to verovatno znači i pokretanje prava veta u Narodnoj skupštini Republike Srpske", istakao je Konaković. 

Prema njegovim rečima, u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH je moguće napraviti neku parlamentarnu većinu, dok u Domu naroda nije. 

"Ne znam ni kako bi se HDZ postavio, ali teško je očekivati epilog koji bi značio usvajanje takvog vrlo kvalitetnog dokumenta", kazao je Konaković.

Na današnjoj sednici Predsedništva BiH usvojen je predlog zakona o tzv. državnoj imovini Bosne i Hercegovine preglasavanjem Željke Cvijanović, srpske članica Predsedništva BiH. Predlagači su članovi Denis Bećirović i Željko Komšić. 

Predlog zakona biće upućen u dalju proceduru, odnosno u Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH. Prema Dejtonskom sporazumu, imovina ne pripada BiH, već isključivo entitetima.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa