Region

U Buturović Polju se gradi kolektivni prihvati centar sa 20 stambenih jedinica

Komentari

Autor: Tanjug

18/10/2024

-

11:39

U Buturović Polju se gradi kolektivni prihvati centar sa 20 stambenih jedinica
Tanjug/AP/Armin Durgut - Copyright Tanjug/AP/Armin Durgut

veličina teksta

Aa Aa

Gradski štab civilne zaštite Konjica nastavlja sa zbrinjavanjem ugroženog stanovništva nakon poplava koje su pogodile ovo područje pre dve sedmice, a gradi se kolektivni prihvatni centar sa 20 stambenih jedinica u Buturović Polju, za najugroženije kategorije stanovništva.

"Na terenu konstantno rade tri stručne komisije koje vrše procenu šteta. Angažovani su svi raspoloživi resursi u akcijama zaštite i spašavanja i konstantno se radi na uspostavi putnih komunikacija u područjima Grada Konjica koje je zadesila prirodna nesreća”, saopšTeno je iz Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ).

Građevinska mehanizacija konstantno je angažovana na većini mesta pogođenih poplavama na ovom području.

Na području Buturović Polja radi se na čišćenju ulica i stambenih objekata.

Tanjug/AP/Armin Durgut

 

Snabdevanje električnom energijom uspostavljeno je u svim naseljenim mestima izuzev jednog dela Donje Jablanice. Radnici Komunalnog poduzeća i BH Telekoma vrše popravke vodovodne i telefonske mreže. Spasilački timovi su, uz pomoć volontera i građevinskih mašina, a tokom dana nastavljen je rad i na raščišćavanju ruševina u Donjoj Jablanici.

Volonteri, uz pomoć građevinskih mašina, raščišćavaju putnu infrastrukturu i objekata na Zlatima, Mirkama kao i na drugim područjima pogođenim poplavama. Magistralne puteve  M-17, M-17-5 i M-16-2 održava Direkcija cesta FBiH sa svojim projektantskim i izvođačkim firmama. Intenzivno se radi na osposobljavanju za saobraćaj magistralnog puta M-17- 5 Jablanica – Blidinje.

Tanjug/AP/Armin Durgut

 

Vlada kantona SBK/KSB donela je u četvrtak odluku o prestanku stanja nesreće uzrokovane obilnim padavinama na području kantona. Istom odlukom, Vlada je zadužila rukovodioce organa uprave i upravnih organizacija Srednjobosanskog kantona, da u okviru svoje redovne aktivnosti, obavljaju i dodatne poslove koji se odnose na otklanjanje posledica nastalih delovanjem nesreće u narednih 90 dana.

Prema izveštajima iz poplavljenih opština, stanje na terenu se polako normalizuje i uglavnom se radi na raščišćavanju i saniranju šteta na područjima opština Kiseljak, Fojnica i Kreševo, prenela je agencija Anadolija.

Komentari (0)

Evropa