Region

Ruski ambasador u BiH: RS je jasno rekla da ne želi u NATO i jasno poručila da je joj članstvo nije interes

Komentari

Autor: Tanjug

18/10/2024

-

11:51

Ruski ambasador u BiH: RS je jasno rekla da ne želi u NATO i jasno poručila da je joj članstvo nije interes
Igor Kalabuhov - Copyright Printscreen/Youtube/atv

veličina teksta

Aa Aa

Ruska Federacija ima strateške odnose sa Republikom Srpskom i pratimo situaciju u BiH, izjavio je ruski ambasador u Sarajevu Igor Kalabuhov i istakao da Srpska ima svoje stavove što se tiče spoljnopolitičkih prioriteta.

"Srpska je jasno rekla da ne želi u NATO i jasno poručila da je joj članstvo nije interes", rekao je Kalabuhov gostujući u emisiji Pečat na RTRS.

Komentarisao je i sankcije Sjedinjenih Američkih Država.

"Politiku Sjedinjenih Američkih Država oseća i Ruska Federacija. Sankcije koje uvode SAD su nelegitimne", naveo je ruski diplomata.

Dodao je da se ne zna da li će doći do promene politike SAD. "Uskoro će tamo izbori, a situacija je pola-pola", kazao je Kalabuhov.

Istakao je da u Evropskoj uniji ima sve više mišljenja da ne mogu ostvariti prosperitet bez Rusije i dodao da takva mišljenja sve više preovladavaju u Nemačkoj, ali i drugim zemljama.

"To je vezano i za BiH. Realizacija Dejtonskog sporazuma se ne može ostvariti bez Rusije", kaže ambasador Kalabuhov.

Kalabuhov o "planu pobede" Zelenskog: On samo želi da produži agoniju

Za "Plan pobede" ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog je rekao da je "fantomski" i istakao da mu je jedini cilj da "dobije što više novca od Zapada".

"On samo želi da produži agoniju, a mi idemo napred. Što god više odlažu pregovore sa Rusijom, oni idu iz poraza u poraz. Videćemo kako će ići sve nakon naše pobede", rekao je Kalabuhov.

Komentarišući jučerašnje proteste Bošnjaka protiv Kristijana Šmita ispred OHR-a u Sarajevu, Kalabuhov je rekao da su Bošnjaci podržavali lažnog visokog predstavnika, a kada je on uradio nešto što nije po njihovoj volji, počeli su da se bune.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa