Region

Koalicija "Za budućnost Podgorice" poziva partnere iz vlade na razgovor, Knežević: Mi smo neuništivi

Komentari

Autor: Vijesti

29/09/2024

-

22:21

Koalicija "Za budućnost Podgorice" poziva partnere iz vlade na razgovor, Knežević: Mi smo neuništivi
Euronews/Stefan Goranović - Copyright Euronews/Stefan Goranović

veličina teksta

Aa Aa

Nosilac liste koalicije "Za budućnost Podgorice" na lokalnim izborima u glavnom gradu Crne Gore Jelena Borovinić Bojović rekla je da je koalicija iz 2020. godine ostvarila veliku pobedu i "odbranila slobodu u Podgorici".

"Ovo je veliki dan za Podgoricu, kada su građani prepoznali naš program, naše poruke koje su se primarno odnosile na stabilnost, temeljnost i na značaj razvoja Podgorice kao budućeg grada evropske i demokratske prestonice Crne Gore", navela je ona na pres konferenciji.

Istakla je da će već večeras pozvati koalicione partnere iz Vlade.

"Pozvaćemo večeras gospodina Sašu Mujovića, gospodina Luku Rakčevića na dogovor, jer je osnovna namera naše liste bila i ostala dogovor. Bili su i ostali fokus građani, jaka, stabilna Podgorica, kao preduslov za dalji razvoj našeg grada", dodala je.

Knežević: Rezultat DPS-a treba da bude upozorenje

Lider Demokratske narodne partije Milan Knežević je rekao da su ostvarili veoma dobar rezultat.

"DPS je ostvario rezultat koji je direktna posledica svađa pojedinih političkih subjekata koji su nastali iz većine od 30. avgusta (2020). To treba da bude upozorenje za sve koji se kunu u tu većinu i neophodnost demontaže DPS-a i da, koliko večeras, i premijer Spajić i predsednik Milatović, zajedno sa kolegom Mandićem, sa mnom i svima koji su nosili izbornu pobjedu 30. avgusta, sednu, obave razgovore, kako bi trasirali put koji neće značiti povratak DPS-a na vlast ni u jednom obliku, ni u jednom gradu", rekao je Knežević.

Kaže da je vođena "ksenofobna kampanja", da su "skidane tablice srpskih automobila, a zaboravili desetine građana koje su oni upisivali u spisak počev od referenduma".

"Sve one primedbe su posljedica onog što su radili tri decenije. Neki naši partneri i neki iz tužilaštva smatraju da je veći problem čovek koji je popio čašu vina ili inspektor nego onaj ko je ubio čoveka na Cetinju. Da li se moglo sačekati par dana da se ne kriminalizuje naša lista", naveo je Knežević.

Kaže da su današnji izbori pokazali da je njihova koalicija na nivou Crne Gore na 25 odsto podrške birača

"To ne saopštavam da bih pretio partnerima. Pozivam na razgovor i dogovor jer će se klanovi koji su jurili Srbe po Podgorici vratiti na vlast. Želim sa pošaljem jasnu poruku - ne treba otpisivati DF i koaliciju ZBCG. Mi smo neuništivi jer nas podržavate sve ovo vrieme i jer vas nećemo izdati. U pamet se, braćo Srbi, Crnogorci, Albanci, Bošnjaci i svi koji želite da pravimo bolju Crnu Goru od one koju je pravio DPS", poručio je Knežević.

Mandić: Pobednici od 30. avgusta moraju da budu složni

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić kazao je da zastupaju politiku pomirenja.

"Mi koji smo pobedili 30. avgusta moramo biti složni. Mi nosimo politiku koja je dobra za sve građane. Poštovani građani, sve vam je jasno. Koalicija 'Za budućnost Crne Gore' ima planove kako da prevaziđemo probleme. Prvi korak je da formiramo vlast u Podgorici. Želim sreću Jeleni Borovinić Bojović, Luki Rakčeviću, Saši Mujoviću. Dali smo obećanja, moraju da se ispune. Naša politika je jasna - naša politika je politika za sve", poručio je Mandić.

Komentari (0)

Evropa