Region

Lončar: Izuzetno sam zadovoljan, UKC Srpske napreduje neverovatnom brzinom

Komentari

Autor: Tanjug

27/09/2024

-

12:54

Lončar: Izuzetno sam zadovoljan, UKC Srpske napreduje neverovatnom brzinom
Tanjug/Jadranka Ilić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar obišao je danas Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci zajedno sa generalnim direktorom UKC-a Vladom Đajićem i načelnikom Klinike za kardiohirurgiju Nikolom Šobotom.

Lončar je rekao da je zadovoljan napretkom UKC-a Srpske.

"Pratim kako se razvija UKC, ono što znam do danas jeste kako se i koliko radi, izuzetno sam zadovoljan. UKC napreduje neverovatnom brzinom. Izvanredna organizacija, izvanredni rezultati i sa ovom energijom i vizijom doktora Šobota i doktora Đajića nema zime za pacijente", istakao je Lončar.

On je ponovio da će zdravstveni sistem Srbije i dalje biti na raspolaganju Republici Srpskoj, ističući da ne prave razliku između zdravstvenog sistema Srbije i Srpske.

Đajić je rekao da UKC Srpske bez Srbije ne bi bio to što jeste danas i da će saradnja biti nastavljena.

"Veliki broj naših lekara je i danas na edukaciji u Srbiji. Najbitnije je da je da smo danas dogovorili da se saradnja nastavlja i unapređuje, da su vrata svih zdravstvenih ustanova u Srbiji otvorena i za naše pacijente i za edukaciju zdravstvenih radnika. Po potrebi pacijenata i zdravstvenog osoblja, Ministarstvo zdravlja Srbije će omogući dolazak doktora na UKC", rekao je Đajić.

Šobot je izrazio zadovoljstvo posetom Lončara, naglašavajući da je banjalučka Kardiohirurgija nastala i razvijala se uz podršku Srbije.

"Kardiohirurgija je najbolji primer upravo saradnje i bratskog odnosa i primer da se kroz rad i odgovornost mogu postići rezultati koji se mere u spasenim životima. Imamo rezultate koji su evidentni, a to je preko 600 operacija, pokrenut hitni program na Kardiohirurgiji, sve su rezultati iza kojih stojimo, a koji ne bi bili mogući bez Srbije", rekao je Šobot, prenela je RTRS.

Lončar je prethodno potpisao sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alenom Šeranićem memorandum o saradnji u oblasti transfuzijske i transplantacione medicine.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa