Region

Jovanović: Severna Makedonija zahvalna Srbiji na pružanju pomoći u gašenju požara

Komentari

Autor: Tanjug

17/07/2024

-

19:11

Jovanović: Severna Makedonija zahvalna Srbiji na pružanju pomoći u gašenju požara
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ambasadorka Srbije u Severnoj Makedoniji Nevena Jovanović sastala se danas sa ministrom unutrašnjih poslova Severne Makedonije Pančetom Toškovskim koji je izrazio veliku zahvalnost Srbiji povodom pružanja pomoći u gašenje požara na nekoliko lokacija u toj zemlji.

"Ministar Toškovski izrazio je veliku zahvalnost Republici Srbiji povodom pružanja pomoći u vidu slanja helikoptera za gašenje požara koji trenutno bukte na nekoliko lokacija u zemlji, a ovakav gest Srbije protumačio je kao još jedan dokaz prijateljstva između naših država i naroda", objavila je na svom Instagram nalogu ambasadorka Jovanović.

Ona je navela da je u rezgovoru još jednom potvrđena spremnost Srbije za pružanje podrške Severnoj Makedoniji i njenim građanima u ovoj kriznoj situaciji.

"Tokom razgovora bilo je reči i o mogućnostima za dalje unapređivanje saradnje u domenu rada resornih ministarstava i obostrano je ukazano na važnost solidarnosti i dijaloga u suočavanju sa zajedničkim izazovima i pretnjama", navela je Jovanović.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa