Region

Eksplozija bombe na Cetinju: Dve osobe poginule, više povređenih

Komentari

Autor: Vijesti

20/06/2024

-

09:47

Eksplozija bombe na Cetinju: Dve osobe poginule, više povređenih
Eksplozija bombe na Cetinju: Dve osobe poginule, više povređenih - Copyright Tanjug AP/Risto Božović

veličina teksta

Aa Aa

Dve osobe su poginule, a više je povređeno jutros u eksploziji bombe na Cetinju, nedaleko od tamošnjeg Sportskog centra, saopštila je Uprava policije.

Iz Uprave policije saopšteno je da su sve raspoložive policijske ekipe na terenu.

"Policijski službenici su odmah po saznanju o događaju izašli na lice mesta koje je obezbeđeno. U cilju utvrđivanja svih okolnosti i činjenica, te rasvetljavanja ovog događaja, službenici Uprave policije u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici preduzimaju intenzivne mere uviđaja i radnje, a o čijem toku i ishodu će javnost biti blagovremeno obaveštena", saopštila je zvanično policija.

Državna tužiteljka Crne Gore Danka Ivanović Đerić izjavila je danas da se još ne zna ko je jutros aktiviranjem bombe na Cetinju usmrtio dve, a povredio tri osobe, da je uviđaj u toku i prikupljaju se dokazi.

"Uviđaj je rađen u prisustvu policije i forenzičara, kao i veštaka za požare i eksplozivne naprave", rekla je tužiteljka novinarima na Cetinju, prenose podgoričke Vijesti.

Tri pacijenta koja su primljena u Klinički centar Crne Gore nakon eksplozije na Cetinju su efikasno zbrinuta i trenutno su van životne opasnosti, saopšteno je iz te ustanove.

Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti", stradali su pripadnici kriminalnog škaljarskog klana P.K. i D.R.

Kako pišu crnogorske "Vijesti", policija je mesecima strahovala da bi ovakvo nešto moglo da se dogodi i to baš na Cetinju, budući da se veliki broj pripadnika kriminalnih klanova i posljednjih pola godine domogao slobode.

Većina njih su izašli iz pritvora jer im sud nije izrekao ni prvostepenu presudu tri godine nakon određivanja pritvora. Najveći broj osoba, koje je policija zavela kao pripadnike OKG, nalaze se baš na Cetinju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa