Region

Dodik: Pretnje Heleza govore o sudbini koju su bošnjački političari namenili Srbima

Komentari

Autor: Tanjug

13/06/2024

-

22:51

Dodik: Pretnje Heleza govore o sudbini koju su bošnjački političari namenili Srbima
Milorad Dodik - Copyright Tanjug/Marko Đoković

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da nedavne pretnje upućene Srbiji i RS ministra odbrane BiH Zukana Heleza govore o tome kakvu su sudbinu bošnjački političari namenili Srbima, kao i da oni na to neće ćutati.

"Davno je rečeno 'šta trezan misli, to pijan govori', a Helez je sve rekao. Njegova ratnohušačka, šovinistička retorika, mržnja prema svemu srpskom, kulminacija je destruktivne bošnjačke politike", napisao je Dodik na platformi X, dodajući da se pretnjama ratom i uništenjem Srba krši Dejtonski mirovni sporazum.

Dodik je naglasio da je RS 30 godina davala šansu BiH, dok su za to vreme Bošnjaci nastojali da unište RS i od BiH naprave islamsku državu.

"Ako je Zapad sve vreme okretao glavu od te činjenice, verujem da će posle istupa Zukana Heleza konačno progledati", ocenio je Dodik i napomenuo da je sramotno "ćutanje Marfija, Šmita i ostalih, uvek spremnih da reaguju na sve".

Dodik je kazao da, kao što je Alija Izetbegović 1992. godine na pruženu ruku Srbije odgovorio ratom, tako i danas Helez na poruke mira, tolerancije i saradnje Srbije i RS odgovara prizivanjem rata.

Helez je, gostujući na bošnjačkoj televiziji "Hajat", najavio da će bošnjačke vlasti, u svetlu rezolucije o Srebrenici zatražiti ukidanje Republike Srpske, tako što će ona biti podeljena na dva kantona, a njeno ime biti izbrisano zauvek.

On je Srbima zapretio da će, ako se ne povinuju ovom planu o podeli, „izvući deblji kraj” i proći kao Srbi iz Republike Srpske Krajine, koji su proterani u hrvatskoj akciji "Oluja".

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa