Region

Vlada RS formirala Radnu grupu za izradu Sporazuma o mirnom razdruživanju sa Federacijom BiH

Komentari

Autor: Tanjug

30/05/2024

-

16:27

Vlada RS formirala Radnu grupu za izradu Sporazuma o mirnom razdruživanju sa Federacijom BiH
Vlada RS formirala Radnu grupu za izradu Sporazuma o mirnom razdruživanju sa Federacijom BiH - Copyright Vlada Republike Srpske

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Republike Srpske donela je na današnjoj sednici Rešenje o imenovanju Radne grupe za izradu Sporazuma o mirnom razdruživanju Republike Srpske sa Federacijom BiH. 

U Radnu grupu za izradu Sporazuma o mirnom razdruživanju Republike Srpske i Federacije BiH, imenuju se: Miloš Bukejlović, ministar pravde i potpredsednik Vlade Republike Srpske, dr Siniša Karan, ministar unutrašnjih poslova, Milimir Govedarica, pravobranilac Republike Srpske, Lazar Stjepanović, pravni predstavnik Republike Srpske, Jelena Pajić Baštinac, generalni sekretar u Kabinetu predsednika Republike Srpske, Dalibor Panić, generalni sekretar Vlade Republike Srpske, Dragan Stanković, direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove i Goran Maričić, direktor Poreske uprave.

Zadatak Radne grupe je da sačini Predlog sporazuma o mirnom razdruživanju Republike Srpske sa Federacijom BiH koji će Vlada predložiti Narodnoj skupštini Republike Srpske, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Vlade Srpske.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je na proširenoj sednici Vlade u Srebrenici, 23. maja, da će u narednih 30 dana Federaciji BiH predložiti sporazum o mirnom razdruživanju.

Odluka je doneta na sednici Vlade održanoj na dan glasanja u GS UN o rezoluciji o Srebrenici, koju su jednostrano inicirali Bošnjaci, bez saglasnosti druga dva konstitutivna naroda - Srba i Hrvata, Predsedništva ili Saveta ministara BiH.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa