Biznis vesti

Koordinaciono telo dodelilo subvencije privrednicima iz Preševa, Bujanovca i Medveđe

Komentari

Autor: Tanjug

21/10/2024

-

16:45

Koordinaciono telo dodelilo subvencije privrednicima iz Preševa, Bujanovca i Medveđe
Koordinaciono telo dodelilo subvencije privrednicima iz Preševa, Bujanovca i Medveđe - Copyright Wikipedia

veličina teksta

Aa Aa

Služba Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa dodelila je danas subvencije u ukupnom iznosu od 20.755.287,71 dinara za podršku lokalnim privrednicima iz ove tri opštine.

Sredstva je dobilo 9 privrednika - pet iz Preševa, tri iz Bujanovca i jedan iz Medveđe.

Privrednici iz opštine Preševo su dobili ukupno 11.704.030,30 dinara, u opštini Bujanovac 6.589.988,58 dinara, a u opštini Medveđa 2.461.268,83 dinara, objavljeno je na sajtu Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Predstavnici opština istakli su značaj podrške koju Služba Koordinacionog tela pruža privrednicima, naglašavajući koliko je važno ekonomsko osnaživanje opština kroz ovakve programe.

V.d. direktora Službe Koordinacionog tela Nenad Mitrović istakao je da privrednici nisu iskoristili sva opredeljena sredstva iz budžeta Službe Korodinacionog tela i najavio da će Služba Koordinacionog tela sutra raspisati novi konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za subvencije.

"Ova odluka pruža dodatnu priliku lokalnim preduzetnicima da iskoriste dostupnu finansijsku podršku za razvoj svojih poslovnih aktivnosti", rekao je Mitrović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis