Biznis vesti

Novosadska toplana spremna za grejnu sezonu, Đurić: Ako temperature budu zahtevale, grejanje može početi i ranije

Komentari

Autor: Tanjug

03/10/2024

-

13:40

Novosadska toplana spremna za grejnu sezonu, Đurić: Ako temperature budu zahtevale, grejanje može početi i ranije
Novosadska toplana spremna za grejnu sezonu, Đurić: Ako temperature budu zahtevale, grejanje može početi i ranije - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Novosadska toplana spremna je da započne grejnu sezonu 15. oktobra, a ako temperature budu zahtevale, grejanje može početi i ranije, rekao je danas gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, objavljeno je na zvaničnom gradskom sajtu.

On je sa direktorom Novosadske toplane Nenadom Barcem i članom Gradskog veća za komunalne poslove Dejanom Šijakom obišao toplanu Jug, najstariju toplanu u gradu, koja obezbeđuje grejanje i toplu vodu za više od 28.000 domaćinstava i poslovnih objekata na Limanima i Grbavici. 

Đurić je istakao da Novi Sad ima jedan od najmodernijih sistema daljinskog grejanja u Evropi, sa efikasnošću od 89 odsto i pokrivenošću od 76 odsto.

Naveo je da je daljinskim sistemom obuhvaćeno više od 112.000 stanova i poslovnih prostora i da se na ovaj način greju tri četvrtine građana Novog Sada a da će sledeće godine pokrivenost biti i veća, jer će u rad biti puštena nova toplana na Majevici.

"To je posle 40 godina, prva nova toplana koja se gradi u Novom Sadu. U pitanju je kapitalni projekat vredan 1,73 milijardi dinara, koji će već od jeseni 2025. godine omogućiti efikasno grejanje za 7.000 domaćinstava, dok će ukupni kapacitet iznositi 22.000 korisnika", rekao je on.

Dodao je da će novi objekat od 3.000 kvadrata toplotnom energijom snabdevati Bulevar Evrope, Jugovićevo i Avijatičarsko naselje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis