Biznis vesti

Oboren rekord, Kandić: Srbiju samo u avgustu posetilo pola miliona turista

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/09/2024

-

12:45

Oboren rekord, Kandić: Srbiju samo u avgustu posetilo pola miliona turista
Oboren rekord, Kandić: Srbiju samo u avgustu posetilo pola miliona turista - Copyright Tanjug/Jaroslav Pap, Dušan Aničić, Tara Radovanović, profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Srbiju je u avgustu ove godine prvi put posetilo pola miliona turista u jednom mesecu, rekao je za Euronews Srbija državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine Uroš Kandić.

On je naveo da je taj uspeh postignut zahvaljujući stranim gostima koji su prema podacima Centralnog informacionog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma u avgustu ostvarili rekordnih 282.000 dolazaka što je međugodišnji rast od 12 odsto.

"Avgust je tradicionalno najposećeniji mesec u godini, sa sve izraženijim povećanjem broja međunarodnih dolazaka kojih je, primera radi, ove godine za četvrtinu više nego u letnjim mesecima pre pandemije", naveo je on.

Кandić je ukazao i da Srbija od početka godine beleži rekordne rezultate u turističkom prometu koji se ogledaju u rastu ukupnih dolazaka od 7 odsto, i povećanju prihoda od stranih gostiju u prvoj polovini 2024. godine za 18 odsto na 1,2 milijarde evra.  

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis