Biznis vesti

Gaming industrija u Srbiji: Igrice - od hobija do ozbiljnog biznisa

Komentari

Autor: Promo

02/09/2024

-

09:32

Gaming industrija u Srbiji: Igrice - od hobija do ozbiljnog biznisa
Gaming industrija u Srbiji: Igrice - od hobija do ozbiljnog biznisa - Copyright Promo/Gamecentar

veličina teksta

Aa Aa

Do pre samo nekoliko godina, gaming je u Srbiji bio vid zabave rezervisan za manji krug ljudi i pretežno za entuzijaste. Danas, zahvaljujući napretku tehnologije i sve većem interesovanju za video igre, ova industrija postaje ozbiljan deo srpske privrede. Oduvek je postojala ljubav prema igrama, ali tek u poslednjoj deceniji smo videli pravi bum u razvoju gejming kulture na našim prostorima.

Sve veći broj mladih, ali i starijih generacija, posvećuje se igranju video igara, dok e-sport turniri i gejming zajednice cvetaju širom zemlje. Beograd, kao centar regionalne IT industrije, postao je srce ove revolucije, sa sve više gejming događaja, konferencija, sajmova i prostora posvećenih isključivo igračima.

Jedan od ključnih momenata za srpsku gaming scenu bio je dolazak naprednih tehnologija, poput konzola najnovije generacije i visokokvalitetnih gaming računara, koje su sada dostupne mnogo širem krugu korisnika. Ova tehnološka evolucija omogućila je igračima da se upuste u svetove kakvi su nekada bili nezamislivi, od imerzivnih virtuelnih realnosti do takmičenja sa igračima iz celog sveta u relanom vremenu.

Upravo u ovom trenutku, kada je gaming industrija u Srbiji na vrhuncu, Beograd dobija svoju prvu luksuznu gejming prodavnicu – GAME CENTAR. Smeštena u samom srcu grada, na adresi Terazije 24, ova prodavnica će zvanično otvoriti vrata 31.08.2024. - u subotu u 14 sati.

Otvaranje GAME CENTAR nove radnje nije samo još jedan događaj – to je simbol evolucije i rasta gejming industrije u Srbiji. Pored bogatog asortimana najnovijih igrica, gejming konzola, high-end računara i opreme, posetioci će imati priliku da se druže sa omiljenim YouTube zvezdama (poput Novketa, Muđe, Duleta PC Axe i Joshua Frenklina), učestvuju u nagradnim igrama i isprobaju najnovije konzole, uključujući i PlayStation 5.

Ovaj događaj je savršena prilika da se osvrnemo na sve što je gejming industrija postigla u Srbiji, ali i da se pripremimo za sve ono što nas tek očekuje. GAME CENTAR će biti mesto gde ljubitelji igara svih uzrasta mogu da pronađu sve što im je potrebno – od najnovijih igara i konzola do ekskluzivnih ponuda i događaja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis