Fokus

Meksiko: Pronađena tri tela nakon nestanka dva Australijanca i jednog Amerikanca

Komentari

Autor: Tanjug

03/05/2024

-

21:48

Meksiko: Pronađena tri tela nakon nestanka dva Australijanca i jednog Amerikanca
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Meksičke vlasti pronašle su tri tela u državi Donja Kalifornija na severu zemlje, gde je prethodno prijavljen nestanak dva Australijanca i jednog Amerikanca, saopštile su lokalne vlasti.

Braća iz Australije Kalum i Džejk Robinson i Amerikanac Džek Karter Roud poslednji put su viđeni 27. aprila, piše "Reuters".

Meksičke vlasti saopštile su u četvrtak da su pronašle šatore i ispitale tri osobe u vezi sa slučajem nestalih mladića.

Glavni državni tužilac Meksika Marija Elena Andrade Ramirez nije želela da kaže da li se tri ispitane osobe smatraju mogućim osumnjičenima ili svedocima u slučaju nestanka stranih državljana.

Ona je samo rekla da su pojedini od ispitanih u direktnoj vezi sa tim slučajem, a drugi u indirektnoj. Ramirez je navela da su sve linije istrage otvorene u ovom trenutku, mada su narko karteli aktivni u oblasti gde su trojica stranaca nestala.

Pretpostavlja se da su trojica stranaca surfovala i kampovala duž obale Pacifika u blizini primorskog grada Ensenade, ali se tokom vikenda nisu pojavili u smeštaju koji su prethodno rezervisali.

Majka nestalih Australijanaca, Debra Robinson, objavila je u sredu na Fejsbuk stranici lokalne zajednice apel za pomoć u pronalaženju svojih sinova, Džejka i Kaluma.

Dva australijska surfera, Adam Kolman i Din Lukas, ubijeni su 2015. godine u zapadnoj meksičkoj državi Sinaloa, a vlasti su saopštile da su oni bili žrtve napada bande na auto-putu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet