Politika

Jankulović: Vesiću, nemojte da se hvalite, već naučite da se Vojvodina zove Vojvodina, a ne severna srpska pokrajina

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/10/2024

-

14:36

Jankulović: Vesiću, nemojte da se hvalite, već naučite da se Vojvodina zove Vojvodina, a ne severna srpska pokrajina
Jankulović: Vesiću, nemojte da se hvalite, već naučite da se Vojvodina zove Vojvodina, a ne severna srpska pokrajina - Copyright Logo

veličina teksta

Aa Aa

Opet je Ministar Vesić našu Vojvodinu nazvao severnom srpskom pokrajinom i hvali se kako ova vlast puno gradi. A ne hvali se i ne kaže kako je cena brze saobraćajnice kroz ravnicu 12 miliona evra po kilometru. I kako je sa 430 miliona cena izgradnje  porasla na neverovatne 2 milijarde evra, izjavio je danas u Novom Sadu Bojan Jankulović, pokrajinski poslanik Stranke slobode i pravde.

Jankulović je naveo i kako se Vesić hvali železnicom, a ne pominje kako ju je baš ova vlast uništila.

"Do pre 10 godina ova pruga u koju će sada biti uloženi milioni bila je jedna od najrazvijenih železničkih mreža Evrope. Danas su u Vojvodini ukinute mnoge linije, stanice su urušene i propale. Iz bilo kod mesta Vojvodine moglo se otići i do Pančeva, Zrenjanina, Alibunara, Subotice", rekao je on.

Jankulović je poručio ministru Vesiću da ne treba da se hvali, i da treba da "nauči kako se Vojvodina zove".

"Ovu matricu da se hvalite ste preuzeli od vašeg šefa, i on voli da se hvali onim što Vojvodina ima, ali sve što je pohvalio vi i vaša vlast ste uništili za prethodnih 12 godina. Nemojte se hvaliti i nemojte nas hvaliti, već prvo naučite da se Vojvodina zove Vojvodina, a ne 'severna srpska pokrajina'", zaključio je pokrajinski poslanik Stranke slobode i pravde.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija