Politika

Vučević: Si je veliki prijatelj srpskog naroda, živelo srpsko-kinesko čelično prijateljstvo

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/05/2024

-

23:21

Vučević: Si je veliki prijatelj srpskog naroda, živelo srpsko-kinesko čelično prijateljstvo
Miloš Vučević - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Srbije Miloš Vučević, koji je večeras na aerodromu ''Nikola Tesla'' zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dočekao kineskog predsednika Si Đinpinga, rekao je da je predsednik Si veliki prijatelj srpskog naroda i da je njegova poseta Srbiji od istorijskog značaja.

"Večeras sam uz predsednika Vučića dočekao predsednika Narodne Republike Kine, gospodina Si Đinpinga. Predsednik Si je veliki prijatelj srpskog naroda. Danas i sutra boraviće u zvaničnoj poseti Srbiji i tom prilikom biće potpisan veliki broj važnih međudržavnih sporazuma. Ovakva poseta jednog svetskog lidera Srbiji je velika, istorijska i veoma značajna za našu privredu i bolji život svih naših građana", naveo je premijer Vučević na Instagramu i dodao:

"Živelo srpsko-kinesko čelično prijateljstvo!".

Dačić: Poseta predstavlja krunu uspešne politike Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je večeras da je poseta kineskog predsednika Si Đinpinga od istorijskog značaja za Srbiju, kao i da predstavlja krunu jedne uspešne politike koju Srbija vodi sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

"Radi se o stvaranju strateškog partnerstva sa NR Kinom. To je najznačajniji politički događaj u ovoj godini, a svakako i u bezbednosnom smislu je najvažniji bezbednosni događaj, i izazov za MUP, na čijem sam čelu. Tim povodom pripadnici MUP su na zadatku, formiran je operativni štab za praćenje posete predsednika Sija, obezeđivanje svih mera, da sve prođe u bezbednosnom i logističkom smislu uspešno", naveo je ministar Dačić na Instagramu.

On je dodao da je danas i sutra angažovano 6.694 policijskih službenika zbog posete Sija.

"U tom smislu, Ministarstvo unutrašnjih poslova, zajedno sa drugim bezbednosnim strukturama, daće svoj maksimum da ova poseta bude, ne samo  od velikog političkog  značaja, već da Srbija da svoj maksimum i doprinos da ova poseta bude od značaja", naveo je Dačić.

Tanjug AP/Serbian Presidential Press Service via AP

 

Kineski predsednik Si Đinping doputovao je večeras oko 21.40 časova u Beograd, a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. U pratnji kineskog predsednika je i njegova supruga profesorka Peng Lijuan.

Kineskog predsednika dočekali su i supruga predsednika Vučića, Tamara Vučić, predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević, predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić, ministar spoljnih poslova Marko Đurić, kao i bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa suprugom Dragicom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija