Fudbal

Kraj negativnog niza Partizana: Crno-beli bolji od Lučanaca u Humskoj

Komentari

Autor: Euronews

12/05/2024

-

19:13

Kraj negativnog niza Partizana: Crno-beli bolji od Lučanaca u Humskoj
FK Partizan - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Partizana pobedili su Mladost iz Lučana 3:0 (1:0) u utakmici petog kola plej-ofa Superlige Srbije i time prekinuli negativan niz od šest utakmica bez trijumfa u svim takmičenjima.

Teška muka nadvila se nad crno-belima u drugom delu polusezone. Posle pobede nad Voždovcem sredinom aprila, Partizan je ušao u seriju negativnih rezultata, zabeleživši čak pet poraza u nizu do remija sa Napretkom u prošlom kolu domaćeg prvenstva (3:3). A, sada je najzad zabeležio pobedu.

Iako je bila ubedljiva, crno-beli su se pošteno namučili protiv Lučanaca danas. Gosti su bili dostojan rival tokom većeg dela drugog poluvremena. U nekoliko navrata su lako mogli i do pogotka. Posebno su po crno-bele bili opasni Veličković i Tumbašević polovinom drugog dela igre i pitanje je šta bi se desilo u nastavku da Jovanović nije bio na visini zadatka.

Prvo poluvreme nije bilo naročito interesantno. Bar što se fudbala tiče. Videli smo nekoliko polu-prilika Partizana, poništen gol Saldanje zbog ofsajda i pogodak Natha u završnici prvog dela igre.

Trenutak koji je najviše privukao pažnju dogodio se u 30. minutu, kada su se Samčović (golman) i Joksimović (defanzivac) iz redova Lučanaca, sudarili glavama. Natho je prethodno uputio udarac ka golu Mladosti, da bi u nastavku te akcije videli neke zaista nemile scene.

Oba igrača ostala su da leže na terenu krvavih glava, pa je i lekarska ekipa morala da reaguje. Obojica su potom kolima hitne pomoći prebačeni u bolnicu, a više o njhivom stanju znaćemo verovatno u toku dana. Svakako prema prvim procenama nije izgledalo dobro...

Što se rezimea prvog poluvremena tiče. Osim opravdano poništenog gola Saldanje i pogotka Natha, nije bilo nikakvih uzbuđenja. U nastavku utakmice videli smo lepši, dinamičniji fudbal.

Mladost je uspela da se poveže na sredini terena i polovinom drugog dela igre, stvori nekoliko dobrih prilika preko Veličkovića i Tumbaševića. Naročito su gosti bili opasni kod pokušaja Tumbaševića, koji glavom umalo nije matirao Jovanovića u 60. minutu, ali se golman Partizana sjajno isprečio paradom.

Prethodno su crno-beli imali dve dobre šanse preko Saldanje, koji je pomalo letargično delovao u napadu, a njegove greške umalo nisu skupo koštale Partizan u nastavku utakmice.

Mladost je imala primat bolje ekipe u drugom poluvremenu i prema prikazanoj igri možda je i zaslužila gol. Naročito su po odbranu Partizana bili opasni bekovi gostujućeg tima, koji su brzim akcijama i sjajnim centaršutevima pronalazili Veličkovića nekoliko puta u šesnaestercu rivala.

Posebno je bilo bilo opasno od 60. do 75. minute, kada su Lučanci ozbiljno stavili na muke Jovanovića i pitanje je kako bi se utakmica završila da je Velićković bio konkretniji u odlučujućim trenucima.

Ipak, u finišu susreta, Partizan je uspeo da se konsoliduje. Monotoniju pred golom Lučanaca prekinuo je Saldanja sjajnim golom u 85. minutu, a potvrdu ubedljive pobede vredne drugog mesta na tabeli doneo je Baždar u nadoknadi vremena.

Mozzart Bet Supelriga, 35. kolo

nedelja

TSC - Čukarički 2:0 (2:0)
/Stanić 6, Đakovac 28/

Partizan - Mladost 3:0 (1:0)
/Natho 41, Saldanja 85, Baždar 93+/
Crvena zvezda - Radnički 1923 18.30 (A1P)
Vojvodina - Napredak 19.30 (A2P)

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport