Poznati

Kralj Čarls se danas vraća javnim dužnostima posetom centru za lečenje kancera

Komentari

Autor: Tanjug

30/04/2024

-

12:15

Kralj Čarls se danas vraća javnim dužnostima posetom centru za lečenje kancera
Tanjug/AP/Hollie Adams - Copyright Tanjug/AP/Hollie Adams

veličina teksta

Aa Aa

Britanski kralj Čarls će se danas zvanično vratiti javnim dužnostima zajedno sa kraljicom Kamilom, prvi put od kada mu je dijagnostikovan karcinom.

Kralj Čarls (75) će posetiti centar za lečenje kancera da bi pozdravio pacijente i medicinske stručnjake sa kraljicom Kamilom (76) u okviru svog prvog angažmana, preneo je "The Sun".

Kralj će, kao pokrovitelj "Macmillan Cancer Support"-a posetiti centar da bi istakao važnost rane dijagnoze kancera.

Kraljevski par, takođe, ima za cilj da podigne svest o inovativnom i neumornom istraživanju koje podržava "Cancer Research" Velike Britanije.

Portparol Bakingemske palate potvrdio je prošle nedelje današnju posetu, istakavši da će to biti prvi u nizu angažmana koje će kralj Čarls obaviti u narednim nedeljama.

Podsećamo, početkom februara kralj Čarls saoopštio je javnosti da mu je dijagnostikovan rak "kako bi se izbegle spekulacije i u nadi da će to pomoći ljudima širom sveta", koje boluju od tog tipa bolesti, kako je navedeno tada u saopštenju Bakingemske palate.

Nije objavljeno koji oblik karcinoma ima britanski monarh, ali se zna da je otkriven kada je bio u rutinskoj poseti lekaru zbog problema sa uvećanom prostatom.

Istovremeno, operisana je i njegova snaja Kejt Midlton, supruga princa Vilijama, a kasnije je pod velikim pritiskom medija objavila video u kom je otkrila da se i ona leči od karcinoma.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin