Aktuelno iz kulture

Polufinale Pesme Evrovizije: Teya Dora prošla u finale, ovacije za "Ramondu" u Malmeu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/05/2024

-

23:14

Polufinale Pesme Evrovizije: Teya Dora prošla u finale, ovacije za "Ramondu" u Malmeu
Polufinale Pesme Evrovizije: Teya Dora prošla u finale, ovacije za "Ramondu" u Malmeu - Copyright AP Photo/Martin Meissner

veličina teksta

Aa Aa

Srpska predstavnica Teya Dora sa pesmom "Ramonda" plasira se u finale "Pesme Evrovizije 2024", koje će biti održano 11. maja u švedskom Malmeu.

Teya Dora je nastupila druga od ukupno 15 takmičara, koliko je izašlo na podijum prve finalne večeri. Od njih 15 samo je 10 uspelo da se izbori za nastup u velikom finalu u subotu.

Njeno ime saopšteno je prvo, a plasman u finale izborili su Portugalija, Slovenija, Ukrajina, Litvanija, Finska, Kipar, Irska, Luksemburg i Hrvatska. 

Teya Dora je za nastup nagrađena burnim aplauzim posetilaca, a zahvalila im je uz osmeh sa: "Thank You Evrovision! Hvala!".

AP Photo/Martin Meissner

 

U revijalnom delu je, između ostalih, nastupio irski pevač Džoni Logan (Johnny), koji je dva puta osvajao "Evroviziju".

Drugo polufinale "Evrovizije", uz nastup 16 takmičara, je na rasporedu 9. maja, a u finale automatski idu domaćin Švedska i "velika petorka" - Francuska, Nemačka, Italija, Španija i Velika Britanija.

AP Photo/Martin Meissner

 

Po sistemu glasanja u večerašnjem polufinalu nije bilo moguće glasati za srpsku predstavnicu iz Srbije, ali je srpska predstavnica ipak uspela da osvoji dovoljan broj glasova publike i stručnog žirija iz ostalih 14 zemalja koje se takmiče, kao i iz Velike Britanije, Nemačke i Švedske.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura