Aktuelno iz kulture

Matija Ilić o seriji "U klinču": Kroz Simketa doživljam i radim stvari koje lično ne bih

Komentari

Autor: Tanjug

30/04/2024

-

18:08

Matija Ilić o seriji "U klinču": Kroz Simketa doživljam i radim stvari koje lično ne bih
Matija Ilić o seriji "U klinču": Kroz Simketa doživljam i radim stvari koje lično ne bih - Copyright Tanjug/Marko Đoković

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Matija Ilić igra Simketa u popularnoj seriji "U klinču", čija se treća sezona trenutno emituje na Radio-televiziji Srbije.

Ilić je rekao da njegov lik kreće na nov put, upušta se u rad na sebi i fizički i psihički, kako bi postao bolji čovek.

"Ostaće on i dalje Simke koga znamo i volimo, koji pomaže, ali će više da se fokusira na sebe nego u protekle dve sezone", rekao je glumac.

Ilić je rekao da mu su mu u trećoj sezoni bili zanimljivi neki trenuci kroz koje Simke prolazio, i da kroz njegove oči proživljava stvari koje bi inače lično uradio mnogo drugačije.

"Tu mi je bila koska da kroz Simketa doživljam i radim stvari koje lično ne bih, ali to mi je posao tako da sam morao", priznao je Ilić.

Priznavši da na početku emitovanja serije nije znao šta da očekuje, Ilić je dodao da je "osećao da bi mogla da dogura do treće sezone, a i dalje".

Tanjug/Marko Đoković

 

"Kolega Đorđe Mišina je rekao jako lepo kako je to sve spoj apsolutno svih stvari koje mogu da spajaju sve nas. Seriju mogu da gledam ja, moj mlađi brat, moji baba i deda, i svi mogu sa nečim da se poistovete", naveo je glumac.

Prema njegovim rečima, serija "U klinču" ima toliko odjek jer, iako namenjena pre svega mlađima, može da je gleda široka publika.

"Dugo nismo imali takvu seriju. Kod nas su počele neke krimi serije, što baš volim, ali mislim da je lepo što je 'U klinču' imala toliko odjek, jer je porodična serija o odrastanju", rekao je Ilić.

Kao najvažniju poruku treće sezone, Ilić je izvukao "da ne treba mnogo da osuđujemo ljude na prvi pogled zato što ne znamo šta se njima dešava u životu". 

"Uvek treba da ljudima pružimo šansu i da ih upoznamo bolje, pre nego što ih osuđujemo. To je poruka koju sam ja izvukao", naglasio je Ilić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura