Evropa

Italijanski tužioci nameravaju da optuže ministarku turizma zbog navodne prevare

Komentari

Autor: Tanjug

03/05/2024

-

22:59

Italijanski tužioci nameravaju da optuže ministarku turizma zbog navodne prevare
Italijanski tužioci nameravaju da optuže ministarku turizma zbog navodne prevare - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Italijanski tužioci saopštili su danas da nameravaju da optuže ministarku turizma Danijelu Santanke za, kako su naveli, prevaru u njenoj bivšoj izdavačkoj kompaniji tokom pandemije kovida 19.

Sudija iz suda u Milanu sada će morati da odluči da li ima dovoljno dokaza za podizanje optužnice protiv Santanke, istaknutog člana vladajuće stranke Braća Italije premijerke Đorđe Meloni, preneo je "Reuters".

Santanke je negirala bilo kakvu krivicu.

Ona se nije oglašavala nakon što su tužioci izdali saopštenje u kojem su naveli da su zvanično zatražili suđenje i njoj i određenom broju drugih osumnjičenih.

Reč je o navodima da je njena kompanija ''Visibilia'', koju je prodala pre nego što je ušla u Vladu 2022. godine, dobila sredstva za otpuštanje tokom kovida za 13 članova osoblja koji nisu bili obavešteni o isplatama i umesto toga su nastavili da rade.

Poznata po nadimku "piton", Santanke je čuvena i po svom drskom, otvorenom stilu i jedan je od angažovanijih članova Vlade Meloni, navodi "Reuters".

Ona je, takođe, pod istragom zbog navodnog falsifikovanja finansijskih izveštaja u drugoj istrazi vezanoj za ''Visibiliu'' - medijskog izdavača i reklamnu agenciju u kojoj je bila predsednica i izvršna direktorka do novembra 2021. godine.

Santanke je ostala glavni akcionar kompanije do 2022. godine.

Opozicione stranke su tražile od Santanke da podnese ostavku.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa