Politika

Savo Manojlović: Najverovatnije 2. juna idemo na blokadu izbora

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/05/2024

-

14:30

Savo Manojlović: Najverovatnije 2. juna idemo na blokadu izbora
Savo Manojlović: Najverovatnije 2. juna idemo na blokadu izbora - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Lider pokreta "Kreni-promeni" Savo Manojlović, koji je ujedno i kandidat ove političke organizacije za gradonačelnika Beograda, napisao je na društvenoj mreži Iks da će najverovatnije ići na blokadu izbora koji su zakazani za 2. jun.

"Najverovatnije 2. juna idemo na blokadu izbora. Posle ultimatuma od utorka izborili smo se za 5 opozicionih listi (4 Biram borbu i 1 Kreni – Promeni). Dve izborne liste nemaju dovoljan broj potpisa – kao odgovorni ljudi i pored opstrukcija prihvatamo da se one ne odobre. Na jednoj opštini je poništeno skoro pola potpisa Kreni-promeni – jer su se pre toga uz nameštaljku i falsifikovanje sa overivačima našli na drugim listama. Ovo je šansa da se i deo opozicije koji bojkotuje izbore kod kuće i u Skupštini gde primaju milion evra godišnje, ujedini sa narodnom koji će biti na blokadi", napisao je Manojlović.

Podsetimo, Manojlović je pre nekoliko dana izjavio da ukoliko sve opozicione liste koje ispunjavaju dovoljan broj potpisa ne budu proglašene validnim do petka u 12 sati, da će povući sa beogradskih i opštinskih listi u Beogradu sve izborne liste sve liste i organizovati blokadu izbora.

I koalicija "Biramo" održala je sastanak na kome su zatražili da se prihvate sve izborne liste opozicije tvrdeći da su podnete u skladu sa zakonom.

Koalicija koju čine Zeleno-levi front, PSG, Ekološki ustanak, Narodni pokret Srbije, Novo lice Srbije i Demokratska stranka tvrdi i da svi njihovi kandidati na listama na kojima se kandiduju imaju pravo da budu birani.

Koalicija "Biramo" navodi da će iskoristiti sva pravna sredstva, ali da će, ako se ne proglase liste, kako kažu, izaći iz izbornog procesa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija