Politika

Pavlović za Euronews Centar: Iznenađen sam izjavom Jovanovića i odlukom da se bori za malu izlaznost na izborima

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/05/2024

-

22:35

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Odbijanjem i proglašvanjem izbornih lista, vlast pokušava da opstruiše deo opozicije koja je odlučila da izađe na izbore u junu, ocenio je nosilac liste Biram borbu i potpredsednik Narodnog pokreta Srbije Miloš Pavlović.

Pavlović je u emisiji Euronews Centar rekao da je u pitanju opstrukcije koja pre svega ima za cilj da kampanja krene u smeru prepucavanja između dela opozicije koji je izašao na izbore i dela opozicije koji je odlučio da izbore bojkotuje.

"Mislim da je to pre svega loša poruka i sa jedne i sa druge strane i da sa time mora da se prestane. Izbori su nam, što se kaže, tu na pragu. Ostalo je da se donese odluka od strane Opštinske izborne komisije po prigovoru na Vračaru. Tada će sve izborne liste u Beogradu biti konačne i prosto ćemo imati situaciju da će one biti proglašene i da će i gradska i lokalna kampanja faktički krenuti", rekao je Pavlović. 

On je dodao da vlast pokušava da koaliciju Biramo Beograd predstavi kao nesposobnu kako bi izborna kampanja i ceo izborni proces totalno skrenuo u pogrešnom pravcu.

"Želeo bih da skrenem pažnju da je Opštinska izborna komisija prvobitno donela rešenje kojim je ta lista proglašena. Onda su se pojavili prigovori nekih građana koji su tu na jedan čudan način verovatno zalutali sa ulice. Bilo im je dosadno pa su uzeli da gledaju birački spisak, odnosno da gledaju spise u Opštinskoj izbornoj komisiji, na šta inače nemaju pravo. Zato sam i rekao da se radi o jednoj vrsti opstrukciji. Na sreću, to će trajati jako kratko i ja se nadam da će to sutra već biti zaboravljeno". 

Euronews/Centar/Screenshot

 

Prema njegovim rečima, sve ovo što se dešava sa izbornim listama ima za cilj da se opozicija uspori, posvađa i promeni tok kampanje.

"Meni je jako žao kada su u pitanju i predstavnici stranke koje učestvuju na izborima i stranke koje bojkotuju, mi možemo da se razlikujemo po karakterima, međutim, mislim da imamo svi zajednički cilj, a to je da promenimo gradsku vlast, da promenimo ljude koji u potpunosti devastiraju Beograd počev od 2014. godine i zaista sam iznenađen, da kažem, i tonom i intenzitetom, ponašanjem, napadima koji su usledili od strane predstavnika i pristalica onih političkih stranaka koje su se odlučile da izbore bojkotuju", rekao je Pavlocić. 

Dodao je da iznenađen i izjavom predsednika Novog DSS-a Miloša Jovanovića koji je najavio da će se boriti za što manju izlaznost na izborima i odlukom da ne ide na proteste koje je organizovala koalicije Srbija protiv nasilja.

Kaže da mu nije logično da se u Novom Sadu, Zrenjaninu, Valjevu i Nišu izlazi na izbore, a bojkotuje u Beogradu.

"Ne postoji bojkot izbora u Srbiji, to moramo jasno da podvučemo. Postoji bojkot samo beogradskih izbora, meni je jako žao zbog toga. Ja sam rođen u Beogradu, gledam kako se Beograd devastira i uništava. Rezultati na decembarskim izborima, po tim izbornim uslovima su pokazali da opozicija može i da je pobedila u Beogradu. Nažalost mi nemamo institucije koje su to trebale da materializuju. Imali smo krađu izbora, imali smo proteste, dobili smo novu šansu i u momentu kada smo trebali svi da izađemo zajedno sa Novim DSS-om i sa pokretom Kreni - promeni, desilo se to da deo opozicije to ne želi, ali da nije nikakav problem da oni izađu u Novom Sadu, Zrenjaninu, Valjevu i nekim drugim mestima po Srbiji i meni je jako žao zbog toga", poručio je Pavlović. 

Ceo intervju sa Milošem Pavlovićem pogledajte u videu na početku teksta.


  

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija