Društvo

Očekuje se pojačan saobraćaj zbog završetka praznika: Moguće gužve na graničnim prelazima i naplatnim rampama

Komentari

Autor: Tanjug

06/05/2024

-

09:22

Očekuje se pojačan saobraćaj zbog završetka praznika: Moguće gužve na graničnim prelazima i naplatnim rampama
Očekuje se pojačan saobraćaj zbog završetka praznika: Moguće gužve na graničnim prelazima i naplatnim rampama - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Poslednji neradan dan i za mnoge dan povratka sa destinacija na kojima su proveli dane praznika donosi još jedan talas pojačanog saobraćaja na gotovo svim putnim pravcima, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Veći broj vozila očekuje se i na graničnim prelazima, na ulaznim terminalima, gde su tokom dana moguća zadržavanja.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP Putevi Srbije, na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije Srbije dobijenim u 5.15 sati, na putničkim i teretnim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja vozila.

AMSS: Očekuje se pojačan saobraćaj i veći broj vozila na graničnim prelazima

Zbog završetka praznika i povratka građana sa destinacija na kojima su proveli praznične dane očekuje se pojačan saobraćaj na gotovo svim putnim pravcima, izjavila je Tamara Ninić iz Auto-moto saveza Arbije (AMSS).

Ona je za Tanjug rekla da se veći broj vozila očekuje i na graničnim prelazima, na ulaznim terminalima gde će tokom dana stanje i vreme zadržavanja biti promenijivo.

Euronews/Dragan Živanović

 

"Vožnja je često u ovakvim uslovima naporna i usporena na mestima gde ima izmena u saobraćaju zbog započetih radova jer se na njima prvo formiraju duže kolone vozila, što pojačava nervozu kod vozača, a u želji za nadoknadom izgubljenog vremena posle prolaska tih deonica voze brže i rizičnije", rekla je Ninić.

Apelovala je na vozače da zato, i pored dobrih vremenskih uslova za vožnju, isplaniraju više vremena za putovanje, da na put krenu ranije, ne žure, da budu stipljivi i tolerantniji, da voze sporije i poštuju sve saobraćajne propise.

Navela je da se, prema podacima JP "Putevi Srbije", zbog radova na sanaciji klizišta na deonici Brodarevo - Gostun, u mestu Točilovo saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila i da može dolaziti do kraćeg zadržavanja.

"Slično je i na deonici Zlatibor - Borova Glava, gde je saobraćaj regulisan semaforima i odvija se takođe naizmeničnim propuštanjem, što usporava saobraćaj, naročito u danima kada je veća frekventnost vozila", rekla je Ninić.

Podsetila je vozače i na obustavu saobraćaja na obilaznici oko Požarevca i da će saobraćaj ka Velikom Gradištu do kraja jula odvijati obilazno preko Salakovca i Bratinca.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija