Košarka

Optužbe iz Zvezde pred treći meč finala Aba lige: Naneli udario Lazarevića i teško ga povredio

Komentari

Autor: Euronews

19/05/2024

-

13:59

Optužbe iz Zvezde pred treći meč finala Aba lige: Naneli udario Lazarevića i teško ga povredio
Džejms Naneli - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Ne baš lepa uvertira stiže pred treću utakmicu finalne serije AdmiralBet Aba lige koja će se od 20.30 časova (TV Arena 1 Premium) odigrati u "Štark areni".

Naime, iz Crvene zvezde su izdali zvanično saoštenje u kojem tvrde da je u toku današnjeg dana prilikom slučajnog susreta u najvećoj srpskoj dvorani, prilikom mimoilaženja, košarkaš Partizana, Dežjms Naneli u glavu udario prvotimca crveno-belih Stefana Lazarevića i naneo mu teške telesne povrede.

"KK Crvena zvezda Meridianbet obaveštava javnost da je u nedelju u prepodnevnim časovima, igrač našeg prvog tima Stefan Lazarević zadobio povrede koje se karakterišu kao 'teške telesne' nakon fizičkog napada od strane igrača KK Partizan Džejmsa Nanelija. Incident se dogodio pre početka prepodnevnog treninga našeg tima u 'Štark areni", a tom prilikom Stefan Lazarević je zadobio povrede", stoji u saopštenju crveno-belih i dodaje se:

"KK Crvena zvezda najoštrije osuđuje ovaj akt, a zbog težine povrede očekujemo reakciju MUP koji u ovim trenucima uzima izjave i vrši uviđaj, ali i pravosudnih organa i sudova, jer se ovo delo po Krivičnom Zakonu Republike Srbije vodi kao 'nanošenje teških telesnih povreda'. Takođe, očekujemo i hitnu reakciju ABA lige na incident koji je nezabeležen u istoriji ove lige i sa ovakvim posledicama. KK Crvena zvezda Meridianbet upozoravao je na detalje sa prethodnih utakmica koji nisu sankcionisani od strane sudija tokom mečeva, ali i disciplinskih organa lige naknadno, a jedan od tih detalja je udaranje i davljenje Džejmsa Nanelija na utakmici broj 2 upravo na našem igraču Stefanu Lazareviću."

Iz Crvene zvezde naglašavaju da ovaj napad prevazilaze sve granice sporta i normalnog, i da očekuju hitnu reakciju svih odgovornih!

"KK Crevna zvezda Meridianbet je hitno već podneo disciplinsku prijavu nadležnim organima ABA lige, sportskom  direktoru Miliji Vojinoviću, kao i disciplinskom sudiji i ostalim organima lige! Očekujuemo da igrač KK Partizan Džejms Naneli bude diskvalifikovan i privremeno udaljen iz takmičenja. U suprotnom ta utakmica ne može i neće biti regularna, i ne može se osigurati bezbednost u utakmici i svih aktera iste od težih incidenata", navode u Zvezdi.

Iz Partizana se za sada nisu oglašavali ovim povodom.

Tužilaštvo: Odluka o gonjenju nakon uzimanja izjava

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je danas da će odluku o krivičnom gonjenju nakon tuče košarkaša Partizana i Crvene Zvezde Džejmsa Nanelija i Stefana Lazarevića u Beogradskoj areni doneti nakon uzimanja izjava od svih svedoka incidenta.

Iz tog tužilaštva navode da je hodnik u kojem se dogodio incident pod video nadzorom i da je obavljen je uviđaj, kao i da će biti uzete detaljne izjave od svih osoba koje su prisustvovale incidentu kako bi bile utvrđene sve pojedinosti i kako bi bila doneta odluka o krivičnom gonjenju izvrsilaca krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Dodaje de da su ovlašćena lica iz Policijske stanice Novi Beograd obavestili javnog tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva da je direktor Košarkaškog kluba Crvena zvezda prijavio da je košarkaš Partizana Džames Naneli naneo telesne povrede igraču Crvene zvezde Stefanu Lazareviću.

Intervencijom tog tužilaštva i policije utvrđeno je da je između dvojice igrača najpre je došlo do verbalnog sukoba, a zatim i do fizičkog kontakta, te da je Stefan Lazarević zadobio telesnu povredu usled udarca u lice i to u predelu slepoočnice. 

Po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu obavljen je lekarski pregled Lazarevića i  konstatovano je da je on zadobio laku telesnu povredu.

 

Komentari (0)

Sport