Julijan Nagelsman

Selektor Nemačke Julijan Nagelsman saopštio spisak igrača za EP

Komentari

Autor: euronews

16/05/2024

-

19:45

Selektor Nemačke Julijan Nagelsman saopštio spisak igrača za EP
Selektor Nemačke Julijan Nagelsman saopštio spisak igrača za EP - Copyright Tanjug/ AP Photo/Ebrahim Noroozi

veličina teksta

Aa Aa

Pred nama je Evropsko prvenstvo u fudbalu, koje će se održati od 14. juna do 14. jula širom Nemačke. Domaćini su stoga odlučili da otkriju svoje karte i pokažu potencijalnih 26 imena koja će, predvođena selektorom Julijanom Nagelsmanom, pohrliti ka trofeju Starog kontinenta. Ovo je trenutno najuži spisak bilo kog nacionalnog tima, s obzirom da će samo jedno ime otpasti do početka turnira. 

Na listi se nalazi 27 fudbalera, a kao što se spekulisalu, na njoj se ne nalaze neka veoma priznata imena svetskog fudbala poput Leona Gorecke, Serža Gnabrija i Tima Vernera. Zanimljivo je i to da se u Nagelsmanovom izboru nalazi samo jedan igrač Borusije iz Dortmunda koja je izborila finale Lige šampiona i duel sa Realom iz Madrida. 

U pitanju je Niklas Filkrug, dok su "izvisili" igrači visoke klase poput Matsa Humelsa, Julijana Branta, Niklasa Zulea i Karima Adejemija.

Selektor Nemačke Julijan Nagelsman pozvao je pod zastavu sledećih 27 fudbalera:

Golmani: Manuel Nojer (Bajern), Oliver Bauman (Hofenhajm), Aleksandar Nibel (Štutgart), Mark-Andre ter Štegen (Barselona).

Defanzivci: Valdemar Antonon (Štutgart), Benjamin Henriks (RB Lajpcig), Jozua Kimih (Bajern), Robin Koh (Ajntraht), Maksimilijan Mitelštat (Štutgart), David Raum (RB Lajpcig), Antonio Ridiger (Real Madrid), Niko Šloterbek (Dortmund), Džonatan Ta (Leverkuzen).

Vezisti: Robert Andrih (Leverkuzen), Kris Fjurih (Štutgart), Paskal Gros (Brajton), Ilkaj Gindogan (Barselona), Toni Kros (Real Madrid), Aleksandar Pavlović (Bajern), Džamal Musijala (Bajern), Leroj Sane (Bajern), Florijan Virc (Leverkuzen).

Napadači: Maksimilijan Bajer (Hofenhajm), Niklas Filkrug (Dortmund), Kaj Haverc (Arsenal), Tomas Miler (Bajern), Deniz Undav (Štutgart).

Nemci će nastupiti u Grupi A sa reprezentacijama Mađarske, Škotske i Švajcarske. 

Komentari (0)

Sport