Region

Mali maturanti bakljama zapalili krov škole u Podgorici: Evakuisani učenici i zaposleni

Komentari

Autor: Vijesti, RTCG

17/05/2024

-

12:26

Mali maturanti bakljama zapalili krov škole u Podgorici: Evakuisani učenici i zaposleni
Mali maturanti bakljama zapalili krov škole u Podgorici: Evakuisani učenici i zaposleni - Copyright Instagram/podgoricki_vremeplov

veličina teksta

Aa Aa

Mali maturanti podgoričke OŠ "Vlado Milić", zapalili su krov te obrazovne ustanove bakljama koje su upalili zbog završetka škole, prenosi RTCG. U incidentu nije bilo povređenih, a škola je evakuisana.

Direktorka škole Ivana Milić, rekla je za Vijesti da nije bilo povređenih, a da su na licu mesta vatrogasci i policija.

Milićeva je novinarima ispred škole kazala da se incident desio oko deset sati i da su u bakljadi učestvovali svi učenici devetog razreda.

"Šteta će tek biti utvrđena", dodala je Milićeva.

 

 

Vršilac dužnosti komandira Službe zaštite i spasavanja Podgorica Zdravko Blečić rekao je novinarima da je na lice mesta izašlo pet ekipa sa 15 vatrogasaca.

"Požar je zahvatio dio krova i površinu od 40 do 50 kvadratnih metara. Vatrogasci su imali problema da priđu i pristupe ovom dijelu škole, međutim uz pomoć domara koji je bio veoma ažuran uspjeli su", naveo je Blečić.

Instagram/podgoricki_vremeplov

 

Kako je istakao, šteta na školi je velika.

"Od same vlage i vode koja se koristi može biti štete i u učionicama", rekao je Blečić.

Oglasilo se Ministarstvo prosvete

Crnogorsko Ministarstvo prosvete, nauke i inovacija osudilo je neprimerno ponašanje tokom proslave male mature učenika završnih razreda OŠ "Vlado Milić” u Podgorici.

Ministarstvo je zatražilo sankcije za odgovorne i počinioce. zahvalili su se Upravi policije i Službi zaštite i spašavanja na blagovremenoj reakciji zahvaljujući kojoj, kako kažu, nije došlo do težih posledica.

Instagram/podgoricki_vremeplov

 

"Učenici su na jedan neprimeren način proslavili polumaturu. Ukoliko se utvrdi da je uzrok požara nesavesno ponašanje učenika zaista ćemo insistirati na tome da se svi učesnici budu adekvatno procesuirani", kazala je Jakšić Stojanović novinarima ispred škole.
Što se tiče sanacije štete ona je kazala da će se ona najlakše pokriti, "Ministarstvo će odmah nakon praznika krenuti u sanaciju štete", rekla je novinarima ispred škole ministarka Anđela Jakšić Stojanović.
Dodala je da za proslave mature i polumature postoje maturske večeri.

"Razumem da je ovo učenicima jako bitno međutim zaista se mora voditi računa jer su ovo ipak vaspitne i obrazovne ustanove. Ono što je dobro je da nema povređenih ali ovo su ozbiljne stvari i bakljada nikako nije primerena", rekla je Jakšić Stojanović, prenele su podgoričke Vijesti.

Tokom jutrošnje bakljade u pomenutoj osnovnoj školi u Podgorici zapaljen je krov te obrazovne ustanove.
 

 

Komentari (0)

Evropa